korean drama-Gourmet

Friday, July 24, 2009 marina 0 Comments


Untuk peminat drama bersiri Korea, 8TV dengan bangganya membawakan kepada anda Gourmet yang akan disiarkan menerusi slot Best of The East. Gourmet akan disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat bermula 16 Julai 2009 jam 8.30 malam hanya di 8TV!
Drama bersiri ini berkisarkan tentang sebuah tempat memasak di sebuah restoran terkenal di Korea. Sung Chan (Kim Rae Won) dan Bong Joo (Kwon Oh Joong) dibesarkan dan diajar tentang masakan oleh bapa Bong Joo yang juga pemilik restoran terbabit.Bong Joo merupakan seorang jejaka kacak yang mempunyai impian yang besar dan bercinta-cita untuk mengambil-alih perniagaan milik bapanya. Namun harapan Bong Joo musnah apabila bapa beliau lebih menyukai dan menyenangi Sung Chan yang begitu ikhlas dalam setiap pekerjaan yang dilakukan.


Sung Chan dianggap sebagai satu ancaman besar oleh Bong Joo dan Min Woo dan mereka berdua telah sepakat untuk memasang strategi untuk menjatuhkan Sung Chan.


Di dalam sebuah pertandingan masakan, Min Woo dan Bong Joo bersepakat dan merancang untuk menjatuhkan Sung Chan. Sung Chan pula melarikan diri tanpa sebarang pesan apabila mendapat tahu dirinya telah dikhianati oleh Bong Joo dan Min Woo.

Sung Chan mula merantau dan akhirnya menjadi penjual makanan tradisional korea yang cukup lazat dan digemari ramai. Kehidupan beliau semakin baik dan beliau akhirnya bertemu dengan Jin Soo seorang wartawan yang banyak menyokong karier beliau. Jin Soo kemudiannya jatuh cinta kepada Sung Chan.

Antara pelakon-pelakon terkenal yang membintangi drama ini ialah Kim Rae Won, Nam Sang Mi, Kown Oh Joong, Choi Bul Am, Kim So Yeon dan Won Ki Joon. Kepada semua peminat drama bersiri Korea, jangan ketinggalan untuk menonton Gourmet yang akan memulakan siaran pada 16 Julai 2009 jam 8.30 malam hanya di saluran 8TV.

Synopsis


Sung Chan is a talented cook. He peddles food from his truck all over the country to discover the best and precious traditional Korean cuisines.
Cast
Kim Rae Won as Sung ChanNam Sang Mi as Jin SooKim So Yun as Joo HeeKwon Oh Joong as Oh Bong Joo


Extended Cast
Won Ki Joon as Min WooChoi Bul Ahm as Mr. Oh (Head Chef / Bong Joo’s father)Choi Jae Kwon as Sung Shik Gaek (Sung Chan’s friend)Kang Nam Gil as Director Han (Jin Soo’s boss)Jung Jin as Ja WoonShim Yang Hong as Joo Hee’s fatherKim Ae Kyung as Madam JoLee Won Yong as Jong GooLee Won Jong as Dal PyungShim Hoon Ki as Ki JungKim Sun Hyuk as Sang KiChoi Jae Hwan as Suk DongDo Yoon Joo as General ManagerKim Hae Jung as Manager KangKim Da In
Production credits
Original Work: Comic by Heo Young ManProducer: Lee Jin SeckScriptwriter: Choi Wan Kyu and Park Hoo-jungNote
1. According to Lee Jin Seck of JS Pictures, the production cost of Gourmet will apparently increase to 10 billion won (roughly about $10.6 million USD).2. Originally it was thought that MBC would be airing this drama but SBS finally won the rights to air this dramap/s: jom kita tengok ramai2..

0 ayat cinta: