Radio CTFM, Radio Khas Buat Peminat Dato Siti Nurhaliza

Saturday, December 19, 2009 marina 2 Comments

Pernah dengar Radio CTFM? Kalau tak pernah dengar, atau pernah dengar tapi tak pasti bila dan kat mana, inilah masanya untuk mengenali radio ini… Radio CTFM. Jom, Budiey kali ini nak ajak korang berkenalan dengan Radio CTFM.


Sebenarnya, Budiey adalah salah seorang deejay Radio CTFM, namun kerana terlalu sibuk dengan komitmen menjadi blogger, serta dihambat lagi dengan kesuntukan masa untuk mengadakan parti ulangtahun ke-3 budiey.com, jadi, Budiey meletakkan jawatan seketika. Namun, Budiey sekarang ini dilantik sebagai penasihat Radio CTFM.

Radio CTFM adalah stesen internet radio yang ditubuhkan Khas kepada Peminat Dato’ Siti Nurhaliza oleh salah seorang peminat di singapura dan telah beroperasi sejak 15 Jun 2009, Radio ini ditubuhkan atas dasar minat terhadap perjalanan seni Dato’ Siti Nurhaliza, juga selepas laman web versi unofficial HDSN.
Seharusnya, Dato’ Siti Nurhaliza berbangga kerana ini adalah radio online pertama yang diwujudkan oleh para peminat di Malaysia.

Lagu-lagu yang diputarkan hanya lagu nyanyian Dato Siti Nurhaliza; lagu lagu dari album, nyanyian konsert live, konsert tribute dan macam macam lagi. Semuanya PASTI DATO SITI NURHALIZA!

Radio ini mempunyai 3 orang DJ yang bertugas; Dj Khyree dan Dj Liah menetap di Singapura manakala Dj Aiman Haqimy menetap di Malaysia. Radio ini mempunyai tagline yang tersendiri – Stesen Internet Radio Interaktif Milik Bersama Peminat Dato Siti Nurhaliza,

Di antara segmen menarik yang sering mendapat perhatian pendengar adalah segmen Santai D CTFM dimana permintaan khas lagu lagu dato siti nurhaliza dilakukan. Review Cakera Padat pula membuat ulasan tentang album dato siti nurhaliza. Slot Carta CT20, mengira 20 lagu paling popular dato siti nurhaliza, di radio ctfm, pendengar harus mengundi lagu kegemaran mereka dan mendengar siaran carta CT20 untuk keputusannya

Selain dari mendengar radio ctfm, CTFM juga kerap kali mengadakan pertandingan/peraduan khas. Pendengar ctfm boleh mengambil bahagian dalam peraduan/pertandingan itu mengikut peraturan yang disediakan dan berpeluang memenangi hadiah.

Radio CTFM boleh anda dengar melalui lelaman http://www.ctfm.webs.com, pastikan computer anda telah dipasang aplikasi Flatcast terlebih dahulu (aplikasi boleh dimuatturun di lelaman ctfm)

INFO SIARAN
Santai D CTFM - Setiap Hari Isnin @ 8.45 Malam - 12.00 Tgh Malam
8.45 - 11.00 Malam (Permintaan Lagu BALADA)
11.00 - 12.00 Tengah Malam (Permintaan Lagu Tradisional)
Slot Khas CTFM - Setiap Hari Selasa @ 9.00 Malam - 11.45 Malam
Review Cakera Padat - Setiap Hari Rabu @ 9.15 Malam - 11.45 Malam
Keletah Kak Som - Setiap Hari Khamis @ 9.15 Malam - 11.45 Malam
Carta CT20 - Setiap Hari Jumaat @ 9.15 Malam - 11.45 Malam
24@CTFM - Setiap Hari Sabtu - Ahad; Jam 12 Tgh Malam - 12 Tgh Malam

2 comments:

 1. hurm...xprnah dgr plak psl ni...
  nk cube dgr r....

  p/s; bile la ct nk jual tudung cam dier pkai tu...yg ade skrg ni xsame r...xcantek hehehhe

  ReplyDelete
 2. zella: tue la.. tak pernah dgr pasal benda nie.. xper.. kita sama2 dengar.. ikut siaran dia..

  kalu ct jual tudung macam dia pakai mesti untung sgt2.. hehhee..

  ReplyDelete