Anugerah Juara Lagu Ke 24

Thursday, December 17, 2009 marina 1 Comments

Pada jam 8 malam tadi telah berlangsung Majlis Sidang Media Anugerah Juara Lagu 24 di Rootz Club, Rooftop Lot 10. Di sidang media yang dihadiri oleh sebahagian besar penyanyi untuk lagu-lagu yang layak ke AJL24 telah diumumkan tarikh, tempat, pengacara AJL24, penaja, cabutan undi giliran persembahan dan memperkenalkan juga pentas serta prop AJL24.


Untuk info pembaca budiey.com, Anugerah Juara Lagu 24 akan diadakan pada 10 Januari 2010 di Stadium Putra Bukit Jalil pada jam 9 malam hingga 11.30 malam. Akan dihoskan oleh Cheryl Samad, Faizal Ismail dan Ally Iskandar.

Diaktifkan oleh Hotlink, diserikan oleh L’oreal, dihangatkan oleh Hot FM, Budiey kira AJL kali akan mantap setelah mendapat tahu TV3 melaburkan 5 juta untuk keseluruhan pertandingan lagu terbaik kali ini.

Semua artis dan wakil telah pun mencabut undi. Nak tahu giliran penyanyi mana yang akan buat persembahan pertama, jom kita tengok siapa yang kena….

Oh itu dia, Lagu Aurora akan membuka pentas. Pasti meletop lah!


Diakhir oleh Rindu Terhenti oleh Tomok. Good luck kepada semua peserta!


Diorang sebenarnya bukan cabut undi tapi membuka kotak-kotak di belakang tu.


Malam tadi, sidang media dihoskan oleh 2 orang hos AJL… Faizal dan Ally Iskandar. Mmm… kalau nak kira, dah 5 tahun Ally jadi pengacara AJL. Pasti ada kenangan manis dan pahit tapi yang penting AJL kali ini, cara persembahan Ally diharapkan lebih mantap dan hebat dari tahun sebelum ini. Santai dan bersahaja.


Nah ini dia, rupa pentas AJL24! Direka konsepnya oleh Jibam Remaja.


Tahun lepas, AJL bermain dengan lampu dan penata cahaya yang hebat, tahun ini apa pula pembaharuan yang akan ditampilkan?
14 buah lagu, 13 artis, RM82,000: Debaran kini bermula. Komposer dan penyanyi yang bakal meragut takhta AJL24? Lagu manakah yang akan menang AJL kali ini? Nantikannnya~

1 comment:

  1. yuna x patut menang... kalo wt persembahan just duduk je bek x yh jd penghibur. x gne org len blaja menguasai pentas kalo nk menang penyanyi yg cmtu. sepatutnye stacy yg menang!!!!

    ReplyDelete