Ghost Whisperer season 5

Wednesday, November 24, 2010 marina 0 Comments

Ghost Whisperer
Ghost Whisperer musim ke-5
TARIKH SIARAN: 9 NOVEMBER 2010,
HARI SIARAN : SELASA
MASA: 9.30 MALAM
EPISOD: 22 EPISOD
BAHASA: INGGERIS
SUMBER: BUDIEY.COM

Sinopsis Ghost Whisperer Season 5

Melinda Gordon mewarisi kelebihan berkomunikasi dengan orang mati melalui nenek beliau. Melinda kemudiannya mempelajari dan akhirnya menguasai kuasa yang dimilikinya itu untuk membantu roh-roh yang masih tidak aman dan masih terperangkap di dunia. Berkahwin dengan seorang paramedik, Melinda cuba mengimbangi kehidupan berkeluarga dan pada waktu yang sama membantu roh-roh yang masih terperangkap di dunia.
Ghost Whisperer
Apa yang lebih menarik siri Ghost Whisperer dikatakan diambil dari kisah benar Mary Ann Winkowski yang sememangnya dari kecil mengetahui bahawa dia tidak seperti kanak-kanak lain. Jika kanak-kanak lain banyak menghabiskan masa dengan bermain anak patung, Mary Ann lebih gemar menghadiri upacara pengebumian bersama dengan nenek beliau.
Ghost Whisperer
Bukan hanya datang untuk memberi penghormatan buat kali terakhir untuk si mati tetapi Mary Ann turut berkomunikasi dan cuba membantu mereka melepasi ‘White Light” dengan tenang untuk meneruskan kehidupan mereka di fasa yang lain.

Musim ke-5 ini bermula dengan kelahiran anak lelaki Melinda seperti yang dijangka oleh “Book of Changes”. 5 tahun masa berlalu, Melinda mulai risau kerana anak lelakinya Aiden telah ditakdirkan mempunyai kuasa yang lebih hebat dari Melinda.
Ghost Whisperer
Tidak hanya boleh berkomunikasi dengan orang yang telah mati, Aiden juga boleh merasai bagaimana sesebuah kematian itu berlaku. Suatu hari, Melinda telah didatangi oleh satu roh wanita yang memberi amaran supaya beliau sentiasa mengawasi Aiden.

Melinda kemudiannya cuba untuk mencari roh wanita tersebut bagi mendapatkan jawapan tentang apa yang tersirat di sebalik kata-kata roh itu tadi.

Saksikan Melinda dan Aiden berganding bahu untuk berhadapan dengan sumpahan, kepulangan Headless Horsemen dan banyak lagi. Musim ke-5 ini pastinya lebih menarik dari musim-musim sebelumnya!
Ghost Whisperer
Sudahkan anda bersedia menyaksikan Melinda yang cuba membantu roh-roh yang masih belum aman ini untuk ke fasa kehidupan seterusnya? Ghost Whisperer musim ke-5 akan disiarkan setiap Selasa jam 9.30 malam bermula 9 November 2010 eksklusif di 8TV.

0 ayat cinta: